Fyrstekake med pistasjnøtt og bringebær

Denne kaka lagde jeg til kakekrigen, og den er fantastisk saftig og god. Fridtjof (programlederen) laga senere sin versjon av denne som han tok med da han gav ut boken: «Mine favoritter fra kakekrigen. 6 sesonger – 1300 kaker – her er de aller beste». Tenker det sier sitt om hvor god den er.

Til kaken trenger du:
125 g mykt smør
80 g sukker
2 eggeplommer
2 ss vann
225 g hvetemel
1,5 ts bakepulver

Til pistasjpasta trenger du:
20 g sukker
5 g vann
80 g pistasjnøtter (uten skall)

Til fyllet trenger du:
200 g mykt smør
200 g melis
200 g mandelmel (ikke fettredusert)
80 g pistasjpasta
2 egg
1 eggeplomme
20 g maizena

Bringebær
1 egg

Rør først smør og sukker hvitt. Rør inn en og en eggeplomme og vann, bland godt. Bland mel og bakepulver og sikt det inn i røren. Elt sammen, pakk i plast og legg i kjøleskap.

Kok opp sukker og vann. Ha i pistasjnøttene. Fordel det utover på bakepapir og la det bli kaldt og stivt før du kjører det i en foodprosessor.

Bland smør, melis, mandelmel og pistasjpastaen. Visp godt og tilsett egg og maizena.

Montering:
Trykk ut 2/3 av deigen i en form, ca 2 cm høy kant. Ha i kremen og bringebær.
Kjevle ut resten av deigen og skjær i ca 1 cm brede strimler som legges over kaken i kryssmønster. Pensle med egg og stek på 190 grader i 30-40 minutter. Avkjøl og pynt før servering med et melisdryss, noen bringebær og gjerne litt sitronmelisse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *