Denne kaka lagde jeg til kakekrigen, og den er fantastisk saftig og god. Fridtjof (programlederen) laga senere sin versjon av denne som han tok med da han gav ut boken: «Mine favoritter fra kakekrigen. 6 sesonger – 1300 kaker – her er de aller beste». Tenker det sier sitt om hvor god den er.
Til kaken trenger du:
125 g mykt smør
80 g sukker
2 eggeplommer
2 ss vann
225 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
Til pistasjpasta trenger du:
20 g sukker
5 g vann
80 g pistasjnøtter (uten skall)
Til fyllet trenger du:
200 g mykt smør
200 g melis
200 g mandelmel (ikke fettredusert)
80 g pistasjpasta
2 egg
1 eggeplomme
20 g maizena
Bringebær
1 egg
Rør først smør og sukker hvitt. Rør inn en og en eggeplomme og vann, bland godt. Bland mel og bakepulver og sikt det inn i røren. Elt sammen, pakk i plast og legg i kjøleskap.
Kok opp sukker og vann. Ha i pistasjnøttene. Fordel det utover på bakepapir og la det bli kaldt og stivt før du kjører det i en foodprosessor.
Bland smør, melis, mandelmel og pistasjpastaen. Visp godt og tilsett egg og maizena.
Montering:
Trykk ut 2/3 av deigen i en form, ca 2 cm høy kant. Ha i kremen og bringebær.
Kjevle ut resten av deigen og skjær i ca 1 cm brede strimler som legges over kaken i kryssmønster. Pensle med egg og stek på 190 grader i 30-40 minutter. Avkjøl og pynt før servering med et melisdryss, noen bringebær og gjerne litt sitronmelisse.