Oreokaka er kanskje den mektigste og søteste kaka, men likevel en det er umulig å la være å spise. Jeg har en kompis som nesten aldri spiser kaker og desserter, men da denne ko på bordet forsynte han seg mer enn noen andre som satt her. Virkelig en av tidenes beste kaker. Du kan selvsagt lage sjokolademousse fra bunnen av, og det skal jeg legge ut oppskrift på senere, men jeg synes faktisk den blir best med freia daim sjokolademousse. Den holder også formen bedre.
Du trenger:
3 pakker oreokjeks
100 g mykt smør
200 g naturell kremost
1 pk kremfløte
2,5 dl melis
2 pk daim sjokolademousse
4 dl melk
Sjokoladesaus
Start med å knuse to pakker oreokjeks og bland i terninger av mykt smør i en foodprosessor. Her er det bare å la den gå en stund med knivene. Sett en springform uten bunnen oppned på et kakefat og press utover kjeksblandingen til en fin og fast bunn.
Pisk krem av en pakke fløte. Ta en bolle og ha i kremost og melis. Bruk en slikkepott og rør det sammen. Jo mer du rørere, jo mer flytende blir osten, så vær forsiktig. Når den er blitt passe flytende har du i kremen og blander det godt sammen med slikkepotten.
Ha ca 2/3 av osteblandingen over kjeksbunnen. Sett i kjøleskap.
Ha i to pakker sjokolademousse og 4 dl melk i en bolle. Pisk på lav hastighet i 30 sekunder, før du skrur på maks hastighet. Posene sier at den er ferdig på 2,5 minutter, men det gjelder ikke når du lager dobbel porsjon, så her må du piske lenger. Den skal bli fast og tykk, og det tar ofte 5-6 minutter på full guffe.
Brekk opp de siste kjeksene, og sett halvparten av kjeksene ned i kaka før du heller over sjokolademoussen. Ha over den siste delen av osteblandingen, og pynt med de siste knuste kjeksene. Så er det bare å ta sjokoladesausen og sprute utover det du klarer, enten i et fint mønster, eller rotete som offentlig kunst. Sett i kjøleskap minst 2 timer, men gjerne lengre.
Bruk en kniv til å skjære kaken løs fra kanten på formen før du tar den av og serverer.