Det er jo utrolig greit å ha noen småkaker i fryseren som tiner raskt så man har noe å servere når man plutselig får besøk. Sarah Bernard er er nydelige små munnfuller som mange baker til jul, men de er like gode resten av året. Det tar litt tid å lage de, da de skal både innom stekeovnen og fryseren ett par runder, men når de er ferdige er det lite som smaker like godt.
Til mandelmakronene trenger du:
250 g mandler
3 dl melis
2 eggehviter (fra store egg)
Til sjokoladekremen trenger du:
150 g mykt smør
1,5 dl melis
2 eggeplommer
2 ts kakao
2 ss vann
1 klype flaksalt
Til sjokoladeglasuren trenger du:
100 g kokesjokolade (jeg bruker dronningsjokolade)
3 ts delfiafett
Begynn med mandelmakronene. Her må du male mandlene fint, og det funker dårlig med blender eller stavmikser da du slår ut fettet og får for store biter. Bruk en god mandelkvern.
Bland de malte mandlene med melis og ha i eggehvitene. Så tar du hendene og knar det sammen til en fast deig.
Fordel deigen i jevnt store kuler som du trykker litt ned, på bakeplate med bakepapir på. La de få litt avstand mellom seg, da de kan flyte litt ut.
Stek midt i ovnen på 200 grader, i 10 minutter. Avkjøl.
Til smørkremen pisker du først mykt smør og melis til en smørkrem. Ha i eggeplommene, kakao og vann og pisk godt sammen. Rør til slutt inn litt knust flaksalt. Det skal ikke være så mye, men litt er med på å heve smaken. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt fine topper oppå mandelmakronene. Sett kakene på et brett og sett de i fryseren. De skal være helt frosne før neste steg.
Til sjokoladeglasuren smelter du først delfiafett i en kjele og har i knust sjokolade. Hakker du den fint opp smelter den raskere. Dersom det blir for tykt har du i litt mer delfiafett. Delfiafettet er der for å tynne ut sjokoladen så man får et veldig tynt, fint og glatt lag med sjokolade. Når den er klar tar du de frosne kakene og dypper i sjokoladen før du setter de tilbake på brettet og setter de tilbake i fryseren, eller i kjøleskap, til sjokoladen har stivnet. Når den er stiv kan kakene gjerne stables i en boks og fryses.
Kakene tiner raskt mens du koker kaffeen, og kan oppbevares lenge i fryseren, om du klarer å ikke spise de opp.