Kanelsnurrer eller kanelknuter må jo være tidenes kosemat. Særlig foran peisen nå som det begynner å bli litt kaldere.
Oppskriften på bollene finner du her: https://www.studenthedonisten.no/2020/09/04/hveteboller/
Til kanelknutene trenger du:
250 g mykt smør
3-4 dl sukker
Mye kanel
Start med å ta frem smøret en stund før du skal begynne for å la det bli mykt. Ha det i en bolle med sukker og kanel, og bruk eltekrokene på mixmasteren til å blande det godt. Hvor mye kanel man liker er jo forskjellig fra person til person, emn ikke vær redd for å ha i rikelig. Fyllet skal bli fint og brunt.
Lag bolledeigen som vanlig, men når den er ferdig hevet deler du deigen i 2. Kjevle ut hver del til en stor firkant. Smør på fyll på 2/3 av deigen og brett den delen uten smør over 1/3 av deigen, og så den siste 1/3 tilbake over der igjen. Kjevle det ut igjen så du får litt størrelse på deigen og ta en pizzakniv for å skjære i strimler.
Skjær av kantene først så du slipper boller uten fyll. Skjær i strimler på ca 2 cm bredde. Vri hver lengde som en potetskrue før du tar den og knyter en knute. Legg den så på bakebrett med bakepapir og dekk med plast. Hev i 30 minutter før du pensler de med egg og melk, og steker de midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.