Vegetar samosa

Indisk mat er enkelt og komplisert samtidig. Så mange komplekse smaker, uten at maten blir for jålete eller vanskelig å lage. Samosa er kjempegodt og fantastisk fingermat å sette frem på fest. En god dip gjør samosa komplett, men er ikke nødvendig. Jeg har stekt mine i ovnen i stedet for å frityrsteke. Sprøtt og digg, uten for mye fett.

Du trenger:
500 g hvetemel
2 dl vann
0,8 dl rapsolje
1 ts salt
1 ts malt spisskummen

2 fedd hvitløk
1 løk
1 ss revet ingefær
1 rød chili
2 ts gurkemeie
2 ts grønn karripasta
1/2 ts kajennepepper
150 g grønne erter
400 g poteter
5 ss koriander
1 ss sitronjuice
Salt
Pepper
Olje

Start med å koke potetene.
Mens de koker blander du mel, vann, rapsolje, salt og spisskummen sammen, og pakker inn i plast. La den ligge i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Finhakk hvitløk, løk og chili. Varm olje i en stekepanne og fres løk og chili til løken er myk og blank. Ha i karripasta, ingefær, kajennepepper og gurkemeie, og la blandingen steke noen minutter til. Skjær potetene i ganske små biter, og bland alt det andre sammen i en bolle.

Kjevle deigen tynn og skjær den i ruter på ca 10×10 cm. Legg en god skje med fyll på hver rute, pensle kantene med vann og brett sammen til trekanter og skjøt sammen kantene.
Pensle de med olje og stek i ovnen på 225 grader til de er gylne og sprø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *