Fiskemat er jo så godt, og det lukter nydelig når man lager det. Jeg har valgt å lage noen grove fiskekaker av sei og hyse (eller kolje) med chili og revet Jarlsberg. De kan lages store og brukes som burgere, eller mindre og serveres f.eks med bakte rotgrønnsaker og tzatziki ved siden av. Det er viktig å kjøpe fersk fisk som ikke har vært fryst, for at fiskekakene skal binde seg godt sammen.
Du trenger:
ca 600 g hvit fisk (sei, hyse, torsk)
1 ts salt
1 egg
1,5 ss potetmel
1 ts knust hvit pepper
1 dl melk
1 rød chili
100 g revet Jarlsberg
Bruk helt kalde ingredienser og skjær fisken (uten bein og skinn) i mindre biter og kjør de i foodprosessoren med knivblad. La den gå til den er ok blandet. Strø over potetmel, salt og egg, og kjør mikseren videre. Spe på med melk og ta farsen over i en bolle. Bland inn finhakket chili og revet ost med hendene og la farsen stå litt.
Varm opp margarin i en stekepanne. Ta fiskefarsen ut med en spiseskje og trykk den flat ned i stekepannen. Stek til de er fint brune på begge sider. Legg de over i en ildfast form, og hold de varme i stekeovnen på 70-100 grader.