Pakora

Pakora er en fantastisk digg indisk smårett. De serveres gjerne med en god chutney eller raita, men funker helt fint uten noe annet også. Perfekt som fingermat på fest, eller som del av en buffet. Pakora er nydelig i seg selv, og har smak av gode krydder uten at det blir sterkt. Det funker også veldig bra når man skal ha vegetariske alternativer, da det stort sett er grønnsaker og krydder som blandes og dyppes i kikertmel, før de friteres.

Du trenger:
1/2 kinesisk hvitløk
2 cm frisk ingefær
1/2 liter små skiver av potet
2,5 dl små biter med løk
2,5 dl hakket spinat
3 dl kikertmel
1 ts chilipulver
2 ss garam masala
3 ts salt
3 ss olje
1-2 dl vann

Olje til frityr

Start med å rive hvitløk og ingefær. Smak til med ingefær, siden mengden av 2 cm kan variere med tykkelsen på den. Bland i en bolle med krydderne, mel og salt. Rør inn oljen og spe med vann til du får en tyktflytende røre.

Vend inn grønnsakene. Jo mer finhakket de er, jo finere blir kulene, men det er også godt med biter å tygge på. Her må du se hva du liker best. Sett røren til side.

Varm opp oljen. Frityrkoker er veldig greit, men du kan også bruke en vanlig kjele og fylle på med olje som tåler høy temperatur. Når du tror oljen er varm nok tar du skaftet på en tresleiv og stikker nedi. Dersom det bruser rundt den, så er oljen varm nok.

Lag en først for å prøve og juster med salt og krydder til de blir slik du liker de. Bruk en skje for å lage pakora, men ikke lag for mange om gangen. Da synker temperaturen på oljen. Vend de etter et minutt om de flyter på toppen så hele blir stekt. Ta de ut når de er passe gylne. Det tar oftest 2-3 minutter. Avkjøl på kjøkkenpapir så det får trekke ut overflødig fett.

De smaker best varme, men ikke stress. De er gode uansett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *