En god kremet fiskesuppe, med god fransk hvitvin, fisk, scampi, kamskjell og et hint av kajennepepper. Dette er så langt fra Toroposen som du kommer, men absolutt innafor som studentmat. Server gjerne med ristet brød med deilig, godt saltet smør ved siden av for å få litt crunsh.
Du trenger:
2 dl hvitvin
2 dl kremfløte
100 g smør
400 g fersk fisk (torsk, hyse, laks, steinbit, kveite etc.)
150 g scampi (eller reker)
200 g kamskjell
1 sjalottløk
1 gulrot
1 fennikel
2 vårløk
150 g sellerirot
8 dl fiskekraft (eller utvannet fiskefond)
Kajennepepper
Fersk basilikum
Fersk persille
Fersk gressløk
Start med å finhakke sjalottløk og surr den i litt smør til den blir blank og myk. Ha i hvitvinen og la det koke uten lokk til den er nesten kokt inn.
Skjær gulrot og sellerirot i staver, og vårløk og fennikel i strimer. Ha de i løken og tilsett fiskekraften. La det koke noen minutter til grønnsakene er møre.
Kok opp fløten i en annen kjele og rør inn smøret, uten at det koker igjen. Når det er blandet heller du det i suppen sammen med biter av fisk, kamskjell, scampi og et forsiktig dryss med kajennepepper. La det trekke i 3-4 minutter.
Rør inn hakkede urter og smak til med salt og pepper. Server.