Buffalowings

Sterke, sprø og syndige kyllingvinger som man aldri går lei av å spise. Servert med blåmuggdip og stangselleri som pynt. Det er vanskelig å finne ferske kyllingvinger uten krydder i butikken, men alle kjedene har i frysedisken. Tin de i kjøleskap over natten så er du klar for tidenes junkfood.

Du trenger:
ca. 1,5 kg kyllingvinger
4 ss bakepulver
1 ss salt
1 ss paprikakrydder
1 ts pepper
1 ts kajennepepper
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
Glaze (kan droppes)

150 g blåmuggost
3 dl creme fraiche
1 ts hvitvinseddik
1 ts rapsolje
1 dryss kajennepepper
Salt og pepper

Stangselleri

Bland alle krydderene og bakepulver i en bolle. Ha de tinte kyllingvingene i en ziplockpose og hell i krydderet. Lås posen og rist den og bland sammen så alle vingene er dekket med krydder. La de ligge i kjøleskap minst 30 min, men gjerne over natten.
Kle en langpanne med aluminiumsfolie og legg en rist oppå. Dette gjør at du får sprøere vinger. Legg vingene utover på risten. Stek på 200 grader i 30-35 minutter.
Dersom du vil ha på glaze (de har en god på Meny) så pensler du de på etter 30 min, skru opp varmen til 250 grader og stek videre i 5-8 minutter.

Mens de steker lager du dippen. Skjær av kanten på osten så du bare får de mykeste delene av osten. Bland emd en gaffel sammen med creme fraiche. Bland i resten og la den stå i kjøleskap minst en halvtime.

Server og nyyyyyt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *