Panna cotta

Noen ganger vil man bare ha en enkel dessert, men som likevel smaker godt.
Panna cotta betyr kokt melk, og det kan lukte litt som riskrem, men den er fløyelsmyk og deilig, og ha gjerne en frisk saus oppå.

Du trenger:
5 gelatinplater
1 vaniljestang
6 dl kremfløte
80 g sukker

Til sausen:
1 pk bringebær. Kan godt ha vært fryst.
1 stor ss melis
1 klunk solbærsaft

Legg gelatinplatene i bløt. Snitt vaniljestangen, skrap ut frøene og ha frøene og stangen i fløten og ha i sukkeret. Kok opp mens du rører hele tiden. Ta den av platen og ta ut stangen. Hell av vannet av gelatingplatene og klem ut vann av dem. Rør gelatinen inn i fløten. Hell blandingen i små former eller glass. Pass på at de tåler varmen. Avkjøl minst 3 timer før servering.

Ha tinte bringebær, melis og saft i en bolle eller litermål og kjør det sammen med en stavmikser. Sil den gjerne for å få en fin saus, men frøene fra bærene gjør egentlig ikke noe.
Ha sausen over puddingen før servering. Pynt gjerne med bær.

Én kommentar til “Panna cotta”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *