Hyrdepai

Min versjon av hyrdepai (shepherd’s pie). Denne er jo tradisjonelt lagd av lam, men jeg liker mye bedre storfe. Jeg bruker kjøttdeig, men den kan selvsagt også lages med karbonadedeig. Paien er en ovnsrett som på samme måte som lasagne er vanskelig å slutte å spise. Super å servere når du vil ha noe ujålete som metter og varmer.

Du trenger:
1 pk kjøttdeig
1 pk hakkede tomater
Gulrot
Vårløk
Rødløk
Gul paprika
Oregano
Kalvefond eller kraft
Poteter
Melk
Smør
Salt
Pepper
Muskatnøtt

Her er det bare å steke kjøttdeigen, rive gulrot, hakke vårløk, rødløk og paprika, og ha alt i gryta sammen med hakkede tomater og kalvefond. La det koke til vannet er kokt bort fra tomatene og du har en ganske fast stuing.

Mens det koker er det bare å skrelle poteter og skjære i biter som kokes møre. Jeg pleier å bruke ca 8-10 poter, men det avhenger av størrelsen. Kok de uten å tilsette salt.
Smelt smør i en kasserolle og ha i melk. Her må du bare se an hvor mye du lager, men ca 100 g smør og 3 dl melk bør være en passende start. Er det for lite kan du tilsette kald melk etterpå.
Mos potetene med en stapper, ikke bruk stavmikser. Hell over melkeblandingen og rør den inn i potetene. Legg på lokk og la den stå å trekke noen minutter. Er det for lite har du i mer melk, så det kan være greit å ikke ha alt i med en gang. Rør rundt og tilsett salt, pepper og reven muskatnøtt

Finn frem en ildfast form og fordel kjøttblandinga i den, og ha potetstappe på toppen. Denne kan du enten bare bre over, eller putte i en sprøytepose og lage fine mønstre av på toppen.

Sett i ovnen og stek på 200 grader i en halvtime.

Én kommentar til “Hyrdepai”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *