Finnbiff

Det er ikke mange middager som slår finnbiff. Litt grå på farge kanskje, men med så mye deilig smak. Mørt og magert reinsdyrskav i en rik og kremet saus, med smak av skog og natur. Servert med hjemmelaget potetmos og rosenkål og tyttebær for litt farge på tallerkenen. Kan ikke invitere på bedre mat egentlig. Og det er biligere enn man tror, så det er greit regna som studentmat.

Du trenger:
1 pk reinsdyrskav
150 g ternet bacon
100 g aromasopp
150 g sjampinjong
1 beger sæterrømme
1 dl vann
1,5 dl melk
1/2 ts tørket timian
5-6 tørkede einebær
3-4 skiver geitost

Poteter
Gulrot
Melk
Smør

Tyttebærsyltetøy
Rosenkål

Start med å ta reinsdyrskavet ut av fryseren og tin det enten i kjøleskap noen timer, eller på benken en stund så det er halvtint. Det gjør det lettere å steke det.
Stek først bacon i en stekepanne. Få det over i en kjele og ha i soppen. La den steke i baconfettet, evt kan du ha i mer smør også. Stek til den er blitt fin og brun. Så har du soppen også i kjelen og steker reinsdyrskavet i flere omganger. Det skal stekes raskt på høy varme så det blir brunt og fint, men ikke for godt stekt. Det er magert og tynt, så det går ganske kjapt.

Når alt er stekt og hatt i kjelen sammen har du i vann og lar det koke i ti minutter. Ha så i rømme og ekte geitost (vanlig brunost vil gi brunostsmak på sausen). Knus einebærene i en morter og ha de i sammen med timian. Ha i melk og rør sammen og kok opp. La det stå å småkoke i ca 10 minutter. Blir det for lite saus kan du ha i litt mer melk.

Samtidig som du lager dette koker du poteter for å lage potetstappe. Den har jeg oppskrift på her: https://www.studenthedonisten.no/2020/08/31/hyrdepai/
Denne gangen valgte jeg å også ha i gulrot i stappa, og da koker du bare det sammen med potetene og moser det sammen.

Kok opp vann med litt salt, ha i rosenkål og kok opp. Så er de ferdige. Bruker du fryste rosenkål kan det være de er ferdige før vannet koker opp på nytt, det avhenger av mengde vann og rosenkål. Se an hvordan du liker den best.

Server finnbiffen med potetmos, rosenkål og tyttebær ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *